3 gaveidéer til din mor, som går op i at reducere klodens ressourceforbrug

11/08/2020

Hvis du leder efter en klimavenlig gave til din mor, som går op i at reducere klodens ressourceforbrug, handler det om, at du skal købe kvalitet frem for kvalitet. Er du selv forladt for idéer, følger her 3 gode bud på klimavenlige gaver.

Uanset om du er på udkig efter en julegave, en fødselsdagsgave, en gave i anledning af mors dag eller enhver anden anledning, er der god grund til at kigge efter en klimavenlig én af slagsen. Det gælder især, hvis din mor er klimabevidst og selv går op i at reducere ressourceforbruget.

Nogle højtider bidrager ikke ligefrem positivt til at reducere klodens ressourceforbrug, hvorfor det handler om at vælge gaven med omhu, så den rent faktisk bliver anvendt. Vælg en gave af høj kvalitet, som er lavet af ordentlige materialer – eller giv hende en oplevelse, som heller ikke bidrager til at øge CO2-produktionen.

Herunder følger 3 bud på klimavenlige gaver, som med garanti vil falde i god jord, hvis din mor går op i klodens velbefindende.

#1: Et genbrugsfund

Den mest klimavenlige gave, du kan give, er et genbrugsfund. Der produceres ikke unødvendigt CO2, når du køber en gave i en genbrugsbutik eller på et loppemarked, og samtidig sikrer du, at gaven ikke går til spilde, selvom nogle har valgt at kassere den.

Det kræver naturligvis, at du besøger nogle forskellige genbrugsbutikker og loppemarkeder, hvis du vil være sikker på, at du finder den helt rigtige gave. Du kan dog være sikker på, at din mor får en unik gave, som ikke fås alle andre steder.

#2: Økologisk og bæredygtigt tøj

I takt med at forbrugerne er blevet mere miljøbevidst, er der flere og flere tøjproducenter, der omstiller deres produktion, så den er helt eller delvist bæredygtig. Det handler både om, at materialerne, der anvendes, er bæredygtige, men også at produktionen foregår på en forsvarlig måde.

Du kan med fordel investere i en flot kjole eller et andet stykke tøj, som er produceret af et bæredygtigt brand, der værner om deres klimamæssige ansvar.

#3: En oplevelsesgave

Hvis du vil give en gave, som med garanti vil falde i god jord, er en oplevelsesgave den helt rigtige løsning – og så gør det heller ikke noget, hvis du selv får mulighed for at deltage. Det kan eksempelvis være en tur ud at sejle, på restaurant, på wellnessophold eller noget helt fjerde.

Andre artikler

Sådan kommer du godt fra start som iværksætter

Det kan være enormt spændende at starte sin egen virksomhed. Som iværksætter er man typisk meget...

Lån gratis flyttekasser hos R&H – flyt og undgå papirspild.

Der er faktisk muligt, at flytte på en god og klimavenlig måde, uden for meget papirspild. Hvordan...

Spar ressourcer med et samlelån gennem Nordisk lån

Skylder du penge? Hvad med lån til flere end en enkelt udbyder? Hvis du står i lån til halsen, så...