3 måder at gøre sin virksomhed mere bæredygtig

22/06/2020

Vi lever i en tid der både enkeltpersoner og virksomheder streber efter, at leve mere bæredygtigt. Der er ikke alle virksomheder der har tænkt bæredygtighed ind i grundfundamentet da virksomheden blev oprettet, men det er aldrig for sent at blive mere bæredydigt. Her kan du læse om hvordan.

Indfør recirkulering

Dette lyder måske som et noget grundlæggende trind, men det er faktisk noget af det vigtigste. Mange virksomheder producerer ekstremt meget affald, og medarbejdere kan hurtigt blive lidt mere skødesløse med affald på arbejdet end hjemme. At indføre gode vaner hos medarbejderne når det kommer til recirkulering, og faciliteter der gør det nemt at overholde, er derfor et godt skridt i rigtig retning mod en mere bæredygtig virksomhed. Selv om vi bevæger os mod en fremtid der er mere eller mindre papirløs, er der stadig masser af unødvendig papirspild i mange virksomheder. At finde en god løsning for hvordan I kan spare papir, regler for hvor meget der kan bruges, og hvordan papiret efterfølgende skal afskaffes på en forsvarlig måde, er helt nødvendigt for at blive en mere klimabevidst virksomhed.

Etabler en bæredygtig ejeraftale

En ejeraftale er med til at sikre hvilke forvæntninger ejerne i et andelsselskab eller aktieselskab kan have til virksomheden. Herunder kan man for eksempel tilføje principper om bæredygtighed, men en ejeraftale er hovedsageligt til for at sikre at der er en procedure hvis der opstår konflikter – det er et set med interne spilleregler, så alle ved hvad de skal gøre i tilfælde af konflikt. I ejeraftalen kan man regulere en del ting i virksomheden, som kan have bæredygtig karakter, og sikre at denne følges. Så ved ejerandelene hvad de kan forvente af virksomheden.

Opfordre til klimavenlig transport

Måske kunne man også indføre initiativer der gør det nemmere for medarbejdere og tage mere miljøvenlige beslutninger når det kommer til transport til og fra arbejdet. Medarbejdere kan med fordel opfordres til at køre sammen, i såkaldt car pool, eller for eksempel opfordres til at cykle og I kan samlet arbejde mod et bestemt antal skridt man skal nå samlet. I tillæg kan man hvis man som virksomhed har firmabiler, sørge for at dette er det mest klimavenlige alternativ. Invester i klimaet ved å skifte ud dieselbilen med elbiler og sørg for en bedre fremtid.

Der er altså en række nemme og overskuelige initiativer som gør det nemt at gøre din virksomhed mere bæredygtig. Fokuser på at begrænse affald, indfør bæredygtige principper i grundaftalen og tænk over klimavenlig transport for dine medarbejdere.

Andre artikler

Optimer din online tilstedeværelse med et webbureau

I dagens digitale æra er det afgørende for virksomheder at have en stærk og professionel online...

Introduktion til CNC-bearbejdning: En revolution i fremstillingsindustrien

CNC bearbejdningscenter er en af de mest banebrydende teknologier inden for...

Rød Hud: Årsaker, hvem som kan oppleve det, og beste behandlingsmetoder

Rød hud er en vanlig hudtilstand som de fleste av oss har opplevd på et tidspunkt. Det kan være...