4 gode gaver til studenten, som ikke sætter et stort negativt aftryk på miljøet

11/08/2020

Skal du til studenterfest, og er du på udkig efter en gave, som ikke sætter et negativt miljøaftryk? Uanset om det er studenten, der går op i klimaet, eller om det er for din egen skyld, følger her 4 bud på gode og klimavenlige gaver.

Der er stor fokus på klodens velbefindende i disse tider, og intet tyder på, at det kommer til at ændre sig – tværtimod kommer klimaet mere og mere i fokus, i takt med at den globale opvarmning sniger sig tættere og tættere på.

Noget af det, der er med til at forstærke den globale opvarmning, er vores forbrug af gaver. Der er ikke dén anledning, hvor det ikke forventes, at vi har gaver med, og studenterfesten er ingen undtagelse.

Du kan dog være med til at gøre noget godt for miljøet, hvis du investerer i klimavenlige gaver, som ikke sætter et negative aftryk på miljøet. Her får du 4 bud på studentergaver, du kan give med god samvittighed.

#1: Genbrugsfund eller brugte ting

Når du køber en gave fra ny, er du med til at støtte forbrugskulturen, som ikke ligefrem er dén, der sætter det mest positive klimaaftryk. Der bruges mange ressourcer, når der produceres nye produkter.

Du kan dog sagtens give materielle ting, hvis du tænker dig om. Du kan eksempelvis give studenten noget fra dit hjem, som du ikke længere bruger – eller du kan besøge en af de mange genbrugsbutikker og loppemarkeder, der er overalt i landet.

#2: Velgørenhed

Du kan med fordel støtte et velgørende formål på vegne af studenten, hvis du ønsker at gøre noget godt for miljøet. Du bør dog huske, at her er tale om et ungt menneske, som måske ikke har så mange penge selv, hvorfor det er en god idé at finde en supplerende gave, så din donation til et velgørende projekt ikke udgør hovedparten af gaven.

#3: Et gavekort til en restaurant

Et besøg hos en restaurant er en god oplevelse, som det ikke er sikkert, at studenten har råd til selv. Vælg en god restaurant, som går op i deres miljømæssige aftryk – og gerne én, som ikke serverer oksekød, hvis du vil være sikker på, at den er så miljøvenlig som mulig.

#4: Et årskort

Et årskort til en forlystelsespark, zoologisk have, et museum eller lignende vil med garanti bringe glæde. Køb et årskort til et sted, hvor studenten kan lide at komme, men hvor han eller hun måske er begrænset af et stramt budget.

Andre artikler

Rød Hud: Årsaker, hvem som kan oppleve det, og beste behandlingsmetoder

Rød hud er en vanlig hudtilstand som de fleste av oss har opplevd på et tidspunkt. Det kan være...

Datagendannelse: Beskyttelse af virksomheder og privates værdifulde aktiver

I dagens digitaliserede verden, hvor vores liv og arbejde er dybt afhængige af digitale data, er...

Udnyt solenergi til erhvervsmæssig succes: Fordelene ved solceller for virksomheder

I en tid med stigende fokus på bæredygtighed og grøn energi er solceller til erhverv blevet et...