Giv en opsparing i dåbsgave, og sæt penge ind år efter år, i stedet for at give gaver

11/08/2020

Skal du deltage i en barnedåb, men er du i tvivl om, hvad du skal give? En opsparing, hvor du sætter penge ind år efter år, er en god løsning, som kommer barnet til gode senere i livet.

Det kan være vanskeligt at finde den helt rigtige dåbsgave til sit barnebarn, nevø, niece eller et andet familiemedlem, som man er inviteret til barnedåb hos. Dåbsgaven er vigtig, da det skal være en gave, som ikke bare bringer glæde nu, men også gerne senere i livet.

Her kan en opsparing være en fornuftig løsning, da det er en gave, som barnet får glæde af, når han eller hun er vokset op. Samtidig behøver du ikke at investere meget i den med det samme, da du kan sætte penge ind år efter år.

Opret en bankkonto til formålet

Hvis du vælger at give en opsparing i dåbsgave, er det en god idé at oprette en bankkonto, som udelukkende anvendes til dét formål. Det gør det lettere at spare pengene op, da der ikke er nogen garanti for, at kontanter eksistere 18 år ude i fremtiden.

Det er simpelt at oprette en ny opsparingskonto, omend der er forskellige procedurer og krav hos de enkelte banker. Derfor er det en god idé at tage en snak med din bankrådgiver, så han eller hun kan rådgive dig i forhold til den løsning, der er mest optimal i netop dit tilfælde.

Du kan også bede forældrene om at oprette en konto i barnets navn, som du kan sætte penge ind på. Det er op til dig at vurdere, hvilken løsning der giver bedst mening i dit tilfælde. Det er dog en god idé at oprette en lukket konto, så pengene er frosset fast, indtil barnet får dem udbetalt.

Investér pengene i aktier i stedet for en opsparing

En af ulemperne ved at spare op er, at pengene ikke får mulighed for at vokse. Det gør de dog, hvis du investerer dem i aktier. Her handler det dog om at investere dem på fornuftig vis, så du ikke bare investerer i ét selskab, som risikerer at gå konkurs.

Spred i stedet risikoen på flere forskellige aktier, så der er større sandsynlighed for, at de vokser. Du bestemmer selv, hvor ofte du vil indsætte penge på aktiekontoen, men det er en god idé at indsætte en større sum penge på én gang.

Andre artikler

Optimer din online tilstedeværelse med et webbureau

I dagens digitale æra er det afgørende for virksomheder at have en stærk og professionel online...

Introduktion til CNC-bearbejdning: En revolution i fremstillingsindustrien

CNC bearbejdningscenter er en af de mest banebrydende teknologier inden for...

Rød Hud: Årsaker, hvem som kan oppleve det, og beste behandlingsmetoder

Rød hud er en vanlig hudtilstand som de fleste av oss har opplevd på et tidspunkt. Det kan være...