Gør din hverdag mere miljøvenlig

23/12/2021

Dette indhold er sponsoreret

Det har været umuligt at undgå klimadebatten, og heldig for det – verden svømmer i papir, og vi fælder træer i massevis. Klimaforandringerne er begyndt at vise sig verden over, men hvad gør du? Har du gjort dig overvejelser om, hvordan du kan hjælpe til i kampen mod et bedre klima? I artiklen herunder, kan du finde gode råd til, hvordan du kan gøre din hverdag mere miljøvenlig.

De små ting gør også en forskel 

Det kan måske virke overvældende at skulle omlægge de daglige vaner til mere nogle mere miljøvenlige, men bare rolig, det er faktisk nemmere end du tror. Det er ikke fordi, at du behøver at droppe flyveturen på ferie, bare for at gøre en indsats for miljøet. Du kan starte med de små ting i hverdagen, såsom mindre brug af papir og plastik. 

Ting du kan gøre

Du kan starte med dit affald. De fleste har efterhånden fået tildelt mere end en skraldespand fra kommunen, så man har mulighed for at affaldssortere. Men har du også det inde i dit hjem? Når man har travlt i hverdagen, og maden skal laves, så er det de færreste, som prioritere at sortere affaldet. I køkkenet kan du i dag få skraldespande med flere rum, hvilket gør det nemt at sortere madrester, plastik, papir og glas. Du kan også anskaffe en papirkurv til kontoret udelukkende til papir – hvilket gør det nemmere, når skraldet skal ud sortering. Selvom det ikke er alt papir, man kan undvære i hverdagen, så er papirproduktionen med til at belaste miljøet. Så husk at spørg dig selv, kan jeg få denne bog som e-bog, og kan jeg læse denne avis online? Mange virksomheder har i dag udviklet deres produkter, så de også kan fungere online. Det betyder, at du kan sige nej tak til reklamer og aviser, og dermed begrænse dit papirforbrug. Derudover kan du også sige nej tak til plastikposen, når du er nede at handle. Medbring i stedet dit eget net, så sparer du både penge og giver en hjælpende hånd til miljøet. Det er blandt andet også, når du er nede at handle, du være med til at gøre en forskel. Vær opmærksom på emballagen på de produkter du vælger, undgå gerne produkter med dobbelt emballage. Det kunne eksempelvis være morgenmadsprodukter, hvor den ydre emballage er af pap og selve produktet er i en plastikpose. Vælg i stedet produkter, hvor der kun er et lag emballage og nedbring dit forbrug af plastik og papir. 

Andre artikler

Sådan kommer du godt fra start som iværksætter

Det kan være enormt spændende at starte sin egen virksomhed. Som iværksætter er man typisk meget...

Lån gratis flyttekasser hos R&H – flyt og undgå papirspild.

Der er faktisk muligt, at flytte på en god og klimavenlig måde, uden for meget papirspild. Hvordan...

Spar ressourcer med et samlelån gennem Nordisk lån

Skylder du penge? Hvad med lån til flere end en enkelt udbyder? Hvis du står i lån til halsen, så...